fredag 8 juni 2018

Årets sommarlovsprogram är här

Sommarläger, bad och bus på Simstadion, häng i parken vid kulturhuset och mycket, mycket mer! Sommarlovet är fyllt av roliga aktiviteter för lediga elever. Här kommer ett litet urval, hela programmet hittar du på www.varberg.se/lov.

Bad och bus på Simstadion
Simstadion har öppet nästan varje dag hela sommaren. Kom och bada och ha kul! Här är det vattendisco varje dag under vecka 27-32.
Läs, skapa och spela spel på kulturhuset
Regniga sommardagar passar ett besök på Kulturhuset Komedianten bra. Läs, spela spel och låna en massa bra böcker. Om du läser tio böcker kan du vara med i bibliotekens stora sommarläsningstävling.
I Konstverkstan kan du låta kreativiteten flöda. Allt material finns på plats, det är bara att gå lös med penslarna.
Känn historiens vingslag
Passa även på att besöka några av kommunens historiska platser under lovet. På Hallands kulturhistoriska museum erbjuds bland annat dramatiserade fästningsvandringar. Glöm inte att säga hej till Bockstensmannen. På Radiostationen i Grimeton kan du uppleva spännande spionäventyr och gå på morsejakt.
Sommarläger och sommarskolor
Träffa massa nya roliga kompisar och lär dig något nytt i sommar. Flera föreningar arrangerar sommarläger och sommarskolor. Lär dig segla eller åka vattenskidor. Det finns också friluftsläger, cirkusläger och lantgårdsläger. Den 27–28 juni är det sommarnatt på bibblan, under 24 timmar träffas vi för att läsa, slappa och ha kul tillsammans


Sommarlovsprogrammen sammanställs av Varbergs kommun. Det är både kommunen själv, föreningar, studieförbund och kulturinstitutioner som arrangerar aktiviteterna. De festa av kommunens aktiviteter är gratis, några av dem kräver föranmälan. Läs mer på www.varberg.se/lov.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar