måndag 11 december 2017

Information från rektorerna


Besök i skolan av föräldrar
Vi har sedan flera år tillbaka haft en tradition av föräldrar som besöker skolan, företrädesvis bland de yngre barnen. Detta är något vi på Ankarskolan i grunden är mycket positiva till och vill fortsätta med.
Vi har dock elever som upplever en otrygghet och blir oroliga när det finns främmande vuxna i klassrummet, vuxna som genom att finnas där förändrar gruppdynamiken och arbetsklimatet i klassen. Vi har även elever som på grund av olika funktionshinder behöver förberedas på att det kommer besök till skolan.
Då vi vill fortsätta med att ta emot besök i klasserna måste vi på något sätt hitta en lösning. Vi har därför bestämt att de som vill besöka sitt barns klass kontaktar kontaktlärare minst tre arbetsdagar innan det tänkta besöket för att undersöka om det passar samt ge lärarna möjlighet att förbereda/informera eleverna. På så sätt hoppas vi kunna tillgodose både föräldrars möjligheter att besöka skolan och barnens trygghet under skoldagen. Vi vill särskilt uppmärksamma er på att skolans verksamhet omfattas av sekretess och att det därför är viktigt att det ni ser och hör som besökare hanteras med varsamhet.
Vi förbehåller oss rätten att neka besök om det av olika anledningar inte är förenligt med verksamheten.
Charlotta Hannerfors, rektor
Johanna Rydell, rektor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar